vrijdag 23 april 2010

courgette-chocoladecake

Tja, wat doe je als je een courgette over hebt? Nou dan maak je daar een chocoladecake van... Lekker? Ja hoor. Je proeft de courgette alleen niet, maar vooral chocolade en dat is altijd lekker.









Wil je het ook proberen?

Benodigdheden
240 gram bloem
40 gram cacaopoeder
1 tl zuiveringszout (heb ik er niet in gedaan)
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout (ook deze heb ik er niet in gedaan)
110 gram zachte boter
160 gram lichtbruine suiker
3 eieren
280 gram geraspte courgette
170 gram geraspte pure chocolade

Bereiding
Verwarm de overn voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met wat boter en besprenkel deze met bloem.

Meng de bloem met de cacao, beide soorten zout en bakpoeder.
Mix in een andere kom de suiker en boter romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix het goed door elkaar.
Roer het bloemmengsel door het botermensel. Voeg de courgette en chocolade toe en meng alles tot een stevig beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak het 40-50 minuten.
Warm eten is natuurlijk het lekkerste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten